Зареждане...

Часовници

Часовникът - Легенда Сред Унисекс Аксесоарите

Някога замислите ли сте се кой е този аксесоар, който еднакво се цени и от жени, и мъже, често един модел може да бъде носен и от двата пола, качеството му лукс се определя не толкова от дизайна, колкото от комплексната стойност от качеството, механизма и марката? Разбира се, че става въпрос за часовника...

Тази легенда сред унисекс аксесоарите, безспорно, е постигнала толкова стабилна позиция в света на модата, че едва ли някой някога дори би си помислил, че ще изчезна завинаги. И в действителност часовникът носи онази незаменима емблематична стойност, която никой не може да му отнеме - без значение от иновациите, от нововъведенията в модата и дизайна по принцип. Защото часовникът ще остане на вашата китка дори след като навсякъде около вас можете да видите колко е часът - на телефона, на таблета и дори на вашия смарт телевизор. Дори ред по-модерни и интересни устройства да са се опитвали с години наред да изместят основната функция на часовника, той остава. Сякаш е вечен.

Той е като онези романтични ретро госпожици, които дори да са винаги в крак с последните тенденции в модата, работят напрегната работа и са напълно наясно, че могат да поръчват храна по телефона или онлайн, а също така знаят къде има заведение за бързо хранене, винаги с удоволствие ще направят домашно приготвена вечеря за любимия си човек. Такъв е и часовникът като аксесоар - той носи духа на миналото и същевременно ни загатва, че бъдещето няма как да настъпи, без да стрелките му да отброят оставащите часове до тогава. Часовникът носи послание за безвремие, въпреки че измерва времето. Той е символ на стабилност и сигурност, въпреки че времето е единственото нещо, което не можем да преборим и което е несигурно. Часовникът, дори да не е толкова необходим сред тази главозамайаваща цифровизация навсякъде около нас, е важен. Той е изключително важен акцент във визията на независимата жена, на стилния мъж, на успялата млада дама, която седи през няколко бюра от вас в офиса и дори на онзи съвременен бунтар, който отказва да приема съвременните нововъведения в нашия живот и продължава с гордост да носи семплия си и изчистен часовник...

Но стига за историята или за асоциациите, които изскачат, когато видим един красив часовник или когато забележим изискана дама или привлекателен господин с кожена или метална каишка, пресичаща матово стъкло с отмерващите времето и успехите ни часовникови стрелки. Със сигурност, и вие, ако се замислите, ще се съгласите, че часовникът придава класа на външния ви вид, а ако имате и отличен вкус за мода и аксесоари, то ефектът, който ще произвеждате с бижуто си ще бъде невероятен.

Когато избираме часовник, между другото, е добре да обмислим няколко неща. Първо, определете бюджет, в рамките на който да направите своя избор. Имайте на предвид,че скъпият часовник си личи отдалеч, но не винаги стойността му определя качеството. Има много случаи, в които един малко по-достъпен и евтин часовник съвсем спокойно може да отговори на най-високите стандарти за отлично качество и съвършен дизайн. Нещо повече – съвременните реплики съвсем не са това, което бяха преди. Напълно възможно е да се сдобиете с уникална имитация на часовник от известна марка и да останете изключително доволни от своята придобивка.

Марките, на които ние специално ви съветваме да обърнете внимание, са Guardo и Alberto Kavalli. И двамата дизайнери създават невероятно добри продукти, които идеално съчетават изискания и модерен стил със безупречната изработка и безотказно работещ механизъм, който с точност до последната секунда да отброява времето елегантно и изискано на вашата китка. Добре е да сте наясно, че когато става въпрос за избор на часовник, основните насоки и опорни точки може да са напълно различни от гледна точка на дамски часовник, респективно на мъжки модели.

Мъжките часовници не са особено различни като дизайн. Класическите модели с кожена каишка или метално тяло са модерни и предпочитани и до днес. Наред с това обаче дамските часовници днес пристигат в толкова разнообразни концепции от страна на визията и декорацията, че често за една дама е трудно да подбере перфектния артикул. В такива случаи винаги съветваме клиентките си да се спрат на нещо, което да подхожда на стила им – най-вече ежедневния – или пък да се спрат на по-семпъл и изчистен модел. Не е зле и да изберете нещо по-екстравагантно, ако по принцип се стремите на изчистени линии и класически силует в облеклото си. По-авангардния дамски часовник ще допълни вашия стил по изключително добър начин, а и интересният аксесоар винаги балансира смарт облеклото или класическата гама от цветове за ежедневна употреба.

Избирайки своя бъдещ часовник, трябва да се стремите и да намерите модел, който да има някои от съвременните функции за удобство като например кварцов механизъм, опции като аларма или издържливост при удар, а също така и водоустойчивост. Разбира се, дамите почти никога не обръщат внимание на това, а по-скоро мъжките часовници са изработени така, че да предлагат наред с интересния си или класически дизайн и набор от подобни екстри.

Дамските часовници обаче най-често са с видим акцент върху украсата и дизайна. Следейки актуалните модни тенденции, вие бързо и лесно ще успеете да се ориентирате и в най-подходящия за вас, а и за модния сезон модел. Наблегнете на ярките цветове или класиката през сезон Пролет / Лято 2015. Дизайнерите определиха този сезон като сезон на разнообразието и индивидуалния стил. В тази връзка ще бъдат актуални както по-семплите нюанси и концепции за декорация, така и за по-шарените дизайни с интересни разцветки, мотиви и орнаменти. Всички тези тенденции, разбира се, важат и за часовника като легендарната класика сред унисекс аксесоарите.

С две думи – имате пълната свобода да си подберете модела, който най-добре ще приляга на вашата индивидуалност и харизма. Не подценявайте часовника като основен елемент във визията ви, а също и като допълващ акцент на безупречния ви стил. Той никога няма да излезе от мода, а ако имате перфектен вкус и креативно чувство за естетика в изграждането на вашия външен вид, със сигурност, няма да сгрешите като изберете не кой да е друг, а именно часовника като ваш любим аксесоар!