Зареждане...

Грижи за бижута

Производство на бижута в наше време позволява да създаде истински шедьоври. Качеството и дизайна на продуктите е извън похвала. Ала много често, особено по време на продължително износване, бижута избледнява, потъмнява, става мръсна. Разваля се външния му вид. Но не бързайте да се разстройвате и да хвърляте продукта. Обикновено, бижута се разваля поради закъснения в грижите за нея. Не забравяйте, че бижута също се нуждаят от грижи. Тогава те ще ви радват много години и ще допълват вашия ослепителен образ.

Основните врагове на бижута:

  • Лак за коса
  • Парфюми, дезодаранти
  • Морска вода
  • Хлорирана вода (от басейна)
  • Перилни препарати

Основните правила за грижи на бижута:

1. Украсите трябва да се пазят отделно (в различни кутии или в една кутия, но не допирайте до другите украшения). Това ще предотврати драскотини и други повреди. Не трябва да се съхранява бижута в пластмасови или целофанови торбички – украсите в тях се " задушават " и могат да потъмнеят. 

2. Винаги,преди лягане украсите трябва да бъдат премахнати. В противен случай, те могат да се счупят или да се деформират.

3. По време на тренировка във фитнес клуб, плувен басейн и сауна също премахнете бижута. Влияние на пот, хлор и топлина е в ущърб на бижута. Съхранявайте бижута си на темно и сухо място.

 

4. Бижута трябва да се добавя последната, когато вече сте облечени. После, като се приберете в къщи, преди всичко свалете бижутата!

5. Не можете да носите брошка на рамото, на която носите чанта.

6. Особено неблагоприятно въздействие на бижута причиняват различни химични вещества, които попадат на поверхността им. Затова, докато носите бижута, не използвайте препарати за почистване. Също така не приемайте вана без отстраняване на бижута. Махнете пръстените, когато измивате ръцете си.

7. Не забравяйте, че бижута не трябва да се излага на пряка слънчева светлина, температурни промени, висока влажност на въздуха. Премахнете бижута преди посещение на солариум.

8.След премахване на бижута, всеки път, го избършете с фланела. Тогава те ще бъдат блестящи.

Надяваме се, че вашите бижута ще ви направи щастливи за дълго време! Ако искате да се поглезите с нови украшения - погледнете нашия каталог и изберете си бижута за душата!